Ken Park

By december 31st, 2009

Ken Park

Ken Park

Ken Park gaat over getergde jongeren in een klein dorpje in Californië. Ken heeft het zelfs zo moeilijk dat hij al tijdens de intro van de film zelfmoord pleegt. De film gaat dan ook over zijn vrienden. Shawn, die graag zijn broertje pest en met de moeder van zijn vriendin neukt. Claude wordt continue gekleineerd door zijn bodybuildende, zuipende vader. Peaches woont samen met haar vader in een beklemmende sfeer van religie en reinheid en Tate woont bij zijn grootouders. Hij vindt dat hij slechts anders denkt, anderen noemen hem gewoon gek. Langzaam lopen de spanningen steeds verder op en loopt de boel in de verschillende huishoudens flink uit de hand.
De film is schokkend door de gebeurtenissen, maar ook door de directe, recht-voor-zijn-raap manier waarop het in beeld wordt gebracht. De zelfmoord van Ken bijvoorbeeld wordt getoond door de videocamera van Ken zelf, waardoor de scène de “echtheid” van een homemade video krijgt. De genoemde relatieproblemen worden beklemmend verbeeld en ook de seks wordt naturel en expliciet gefilmd.

Ken Park - DVE

Ken Park - DVE

Titel: Ken Park
Subtitel:
Release: 2003 (NL)
Land: USA, NL, FR
Regie: Larry Clark en Edward Lachman
Script: Larry Clark en Harmony Korine
Met: James Ransone, Tiffany Limos, Stephen Jasso, James Bullard, Mike Apaletegui e.a.
Website: KenPark-LeFilm.com (Frans)

Verkrijgbaar als DVD:
Duur:
96 minuten
Spreektaal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Filmkeuring: 16 jaar, geweld, seks

Ken Park screenshots

Ken Park screenshots

This entry was posted on donderdag, december 31st, 2009 at 02:06 and is filed under Film. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.