Black Magic Rites

By mei 14th, 2010

Black Magic Rites

Black Magic Rites

Black Magic Rites is een film uit de jaren ’70. Een combinatie van horror en blote borsten. Het verhaal draait om een groep mensen die in de 14e eeuw een rol speelden bij een heksenverbranding. Vijf eeuwen later komen dezelfde mensen weer bij elkaar in een oud kasteel in Italië. Door middel van zwarte magie en duistere rites wordt geprobeerd om de vijf eeuwen eerder verbrande heks weer tot leven te brengen. Benodigde ingrediënten om dit te laten slagen is onder andere het hart en bloed van maagden.
En van de knappe vrouwen barst het in de film, zoveel zelfs dat het de duidelijkheid van de film niet ten goede komt. Deze dames, voor zover ze nog maagd zijn, zijn natuurlijk potentiële slachtoffers voor het offer wat gebracht moet worden om de heks Isabella weer tot leven te wekken.
Uiteraard is het een verhaal van niks, de special effects zijn ook niet bepaald daverend, maar dit genre film was in de jaren ’70 een populair genre film om zoveel mogelijk blote borsten in 90 minuten te stoppen.
Kortom: er zit weinig spanning in de film, het verhaal is zeer zwak en het erotische gehalte is ook niet daverend. Een film voor als het heeeel lang regent.

Ook bekend als: La Reincarznazione, Riti, magie nere e segrete orge nel trecento … , The  Reincarnation of Isabel en The Ghastly Orgies of Count Dracula.

Black Magic Rites - cover

Black Magic Rites - cover

Titel: Black Magic Rites
Subtitel: The Secret Orgies of the 14th Century
Release: 2007 (NL, re-release)
Origineel: 1973
Land: IT
Regie: Renato Polselli
Met: Rita Calderoni, Christa Barrymore, Mickey Hargetay, Moschera Consolata, Raoul Traucher e.a.
Verkrijgbaar als DVD: via Bol.com
Duur: 94 minuten
Spreektaal: Italiaans
Ondertitels: Nederlands
Filmkeuring: 16 jaar, geweld, spanning, seks

Black Magic Rites - screenshots

Black Magic Rites - screenshots


Tags: , ,

This entry was posted on vrijdag, mei 14th, 2010 at 02:57 and is filed under Film. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.